Δείτε περισσότερα...

Ανάπτυξη στον τομέα της ψύξης - TSITSOS Clima

Όταν γίνεται συζήτηση για κατανάλωση ενέργειας αναλογιζόμαστε κυρίως τις ανάγκες για θέρμανση,

φωτισμό και μετακίνηση. Λίγοι είναι αυτοί που σκέφτονται την ενέργεια που καταναλώνεται για την ψύξη χώρων ή τροφίμων, πόσο μάλλον για την ψύξη σε βιομηχανικές διαδικασίες.

Παρόλα αυτά οι ανάγκες για ψύξη ολοένα και αυξάνονται. Στον αιώνα που διανύουμε οι απαιτήσεις για δροσερά περιβάλλοντα αποτελούν ένα αυτονόητο δείγμα πολιτισμού, η συντήρηση και διανομή των αναλλοίωτων τροφίμων είναι αναγκαία, τα καινούργια τεχνολογικά δεδομένα απαιτούν τη ψύξη σε χώρους που παλιότερα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε (π.χ. data centers) και, φυσικά, η βιομηχανία στις διαδικασίες παραγωγής και αποθήκευσης χρειάζεται απολύτως προηγμένα και αυτοματοποιημένα συστήματα ψύξης.

Η ευρωπαϊκή αγορά για συσκευές κλιματισμού δεν είναι κορεσμένη. Για την ακρίβεια βρίσκεται ακόμη στη μέση της ανοδικής της πορείας. Για τα επόμενα 15 χρόνια, τουλάχιστον, υπολογίζεται ανάπτυξη στον τομέα του κλιματισμού σε νεόδμητα κτίρια και σε υπάρχοντα κτίρια, είτε για αντικαταστάσεις συστημάτων είτε για δημιουργία νέων.

Ο μεγάλος ρυθμός ανάπτυξης του τομέα αναμένεται να διατηρηθεί πέραν του 2030, ειδικά για την εφαρμογή συστημάτων ψύξης σε χώρους που δεν προϋπήρχε κάποια εγκατάσταση.

 Οι πωλήσεις για οικιακές κλιματιστικές μονάδες υπολογίστηκαν το 2010 στις λίγο περισσότερες από 3 εκατομμύρια ανά έτος, και αναμένεται να αυξηθούν στα 4,5 εκατομμύρια μέχρι το 2030. Η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Γαλλία αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των ευρωπαϊκών πωλήσεων.

Οι βελτιώσεις στις ενεργειακές αποδόσεις των προϊόντων που προβλέπονται από τις απαιτήσεις οικολογικού σχεδιασμού της Ε.Ε. φέρουν δύο θετικά αποτελέσματα. Αφενός τη μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης και αφετέρου την ώθηση της αγοράς τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επαγγελματικής ανάπτυξης.

Η αύξηση της ζήτησης όπως επίσης και η ανάπτυξη της τεχνολογίας των συσκευών κλιματισμού συνεπάγεται αύξηση της ζήτησης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που μελετούν, εγκαθιστούν και συντηρούν αυτά τα συστήματα. Το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του εργασιακού συνόλου αποτελείται από επαγγελματίες ψυκτικούς. Τα ολοένα και «εξυπνότερα» συστήματα απαιτούν ολοένα και πιο ειδικευμένους και καταρτισμένους τεχνικούς.

Οι τριτογενείς τομείς με μεγάλη απαίτηση σε προηγμένα συστήματα ψύξης και αερισμού είναι οι εξής:

  • Γραφεία.
  • Ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα.
  • Σουπερμάρκετ, εμπορικά κέντρα και εμπορικά καταστήματα.
  • Νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία κ.λπ.
  • Χώροι αποθήκευσης και μεταφοράς φαρμάκων και τροφίμων.
  • Δημόσια κτίρια.
  • Εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  • Κέντρα τεχνών, μουσεία, χώροι ψυχαγωγίας κ.α.
  • Datacenters.

 

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος των

Μείνετε Ενημερωμένοι

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στέλνουμε όλα τα νέα μας και τους καταλόγους μας
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στέλνουμε όλα τα νέα μας και τους καταλόγους μας

2020 Tsitsos Clima Πνευματικά δικαιώματα - Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Webite by ClickMedia