Οδηγίες Συντήρησης - ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ - TSITSOS Clima

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Η συντήρηση των συσκευών κλιματισμού κρίνεται απαραίτητη και ανάλογα με το σύστημα προτείνεται και η συχνότητα με την οποία θα πρέπει αυτές να συντηρούνται. Παρακάτω, θα βρείτε κάποιες ενδεικτικές πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα συντήρησης, όπως επίσης και την αναφορά συντήρησης όπου περιγράφονται οι εργασίες και καταγράφονται οι βασικές μετρήσεις.

 

Fan Coil

Τα fan coil θα πρέπει να συντηρούνται κατά την εκκίνηση τους για την κάθε περίοδο στην οποία προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία. Σε περίπτωση που λειτουργούν για ψύξη και θέρμανση θα πρέπει να συντηρούνται τουλάχιστον 2 φορές το έτος. Σε περιπτώσεις όπου αυτά είναι εγκατεστημένα σε εμπορικούς ή βιομηχανικούς χώρους με πολλά άτομα ή ύπαρξη αιωρούμενων σωματιδίων ή μεγάλου μικροβιακού φορτίου προτείνεται ο συχνότερος καθαρισμός/απολύμανση των φίλτρων τους ή/και η τοποθέτηση κάποιου συστήματος εξυγίανσης αέρα, για παράδειγμα JONIX. Ακόμη, σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι σε περιπτώσεις όπου τα fan coil είναι συνδεδέμένα με αεραγωγούς, κατά τις εργασίες συντήρησης θα πρέπει να πραγματοποιείται και ο καθαρισμός των αεραγωγών και των εξαρτημάτων τους (στομίων, φίλτρων, κ.λπ.).


 Φύλλο συντήρησης fan coil (pdf).

 

Αντλία Θερμότητας

Η αντλία θερμότητας θα πρέπει υποχρεωτικά να συντηρείται πριν την λειτουργία της στην έναρξη κάθε περιόδου. Σε περίπτωση που η αντλία θερμότητας λειτουργεί μόνο τη θερινή περίοδο, θα πρέπει με το τέλος της λειτουργίας της να ελέγχεται και να προετοιμάζεται για την αδρανοποίησή της το χειμώνα, ώστε να αποφεύγονται ενδεχόμενες βλάβες που προκύπτουν λόγω χαμηλών περιβαλλοντικών θερμοκρασιών.

 

Φύλλο συντήρησης αντλίας θερμότητας (pdf).

 

 Αφυγραντήρας

Ως γενικό κανόνα, θα λέγαμε ότι οι αφυγραντήρες συντηρούνται τουλάχιστον μία φορά κατά την έναρξη της λειτουργίας τους για τη συγκεκριμένη περίοδο. Στην πραγματικότητα, επειδή οι ανάγκες κάθε εφαρμογής διαφέρουν επικοινωνήστε μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε.

 

Φύλλο συντήρησης αφυγραντήρα (pdf).

 
 
Powered by Phoca Download

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος των

Μείνετε Ενημερωμένοι

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στέλνουμε όλα τα νέα μας και τους καταλόγους μας
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στέλνουμε όλα τα νέα μας και τους καταλόγους μας

2020 Tsitsos Clima Πνευματικά δικαιώματα - Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Webite by ClickMedia